Hovet

Hovet är det absolut högsta beslutande organet i Gravhamns vampyrsamhälle. Deras makt är i princip absolut och oemotsägbar. Det finns legender om vampyrer som gjort uppror mot hovet, och deras därinpå kvicka och plågsamma död.

För det mesta så bryr sig inte Hovet om vad neonaterna håller på med, utan de får sköta sitt på egen hand. Regelrätta avrättningar tas dock upp i hovet då och då.

Stadens "prins" använder titeln Monark, dess "seneskalk" har titeln Domina, "härolderna" är Agenter.

Monarken

Ingen i staden verkar riktigt veta vem Monarken är. Nästan ingen har sett Monarken, och man vet inte ens Monarken kön. Lancea Sanctum påstår att det är en Han, då de har bevis och till och med kan berätta historien om hur han tog makten.

Hels Cirkel påstår att det är en Hon, och har lika starka bevis som Lancea Sanctum, och en egen historia. De andra pakterna står inte på någon gemensam åsikt om vem Monarken är, och när det väl kommer till kritan så har staden ingen aning om vem det är som styr dem.

Vad de vet, dock, är att Monarken är smart, snabb och skicklig. De få som försökt ta över tronen har antingen försvunnit spårlöst, eller blivit så utskämda av uppgrävd information att ingen skulle lita på dem igen på flera sekel. Men ledarskapet är på tip-top, om så lite distraherat på senaste tiden. Monarken har varit tvungen att hantera svårigheterna i Stockholm och många andra, mer hemlighetsstämplade saker, vilket har gjort att fler har börjat viska bakom stängda dörrar: “Kan Monarken verkligen styra staden numera?” De brukar dock inte få viska så länge..

Agenterna

De många och mystiska vampyrerna som kallas för Agenterna agerar som Monarkens mun, hand och ansikte. De är väldigt opersonliga, visar sällan känslor, och är 100% dedikerade till sitt arbete. De klär sig, om inte alltid, så iallafall så ofta de kan i professionella, svarta affärskläder. De är av olika kön, åldrar, former, klaner och nationaliteter.

De respekteras av vissa i staden som Monarken själv, medan andra ser dem som viljelöst patrask. Alla lyssnar på dem dock, eftersom de alltid har Monarkens åsikter, är välinformerade och artiga. Det ryktas att Monarken ibland talar direkt genom sina Agenter, via disciplin, på väldigt viktiga möten.

En bra tumregel är att om du någonsin träffat en agent har du antingen klivit rejält i skiten, eller så kommer du få veta någonting väldigt viktigt.

Domina Septima

Domina Septima, tidigare Septima Wallmofeldt av Invictus, är en äldre av klan Ventrue som för ungefär tre decennier sedan fick den stora äran att titulera sig som Domina över Gravhamns stad. Dominan agerar som Monarkens främsta rådgivare och, i fall av brist på agenter, även dennes språkrör och talesperson. Ryktena om Domina Septima är många och, i många fall, dramatiska och dekadenta. Innan hon blev utsedd till Domina var Septima en framstående medlem av Invictus, och även om hon ofta talar om hur det var tack vare Invictus som hon tog sig till positionen så avsade hon sig officiellt medlemskap då hon blev en såpass högt uppsatt del av Gravhamns hov.

Huruvida hon fortfarande är en del av Invictus eller inte florerar det många rykten om, men Septima själv påstår att det är ett avslutat kapitel. Andra rykten som florerar är att Domina Septima och Monarken ska ha en kärleksaffär, vilket Domina Septima avfärdat med en kommentar om att sådana rykten inte bara är löjliga, utan rentav idiotiska. Dominan är en oerhört upptagen individ och Äldre och högt uppsatta individer har hörts klaga på att de inte kunnat få en audiens inom många veckor då de försökt få tag i henne. Inte sällan får yngre eller lägre ställda personer ett rent nej då de försökt.

Sheriff Morris

Det finns ett uttryck som är lokalt till Gravhamn, “När kråkorna ser,” som i princip betyder alltid. Även kyn använder det titt som tätt. Det har använts på sätt som “bråka inte när kråkorna ser” eller “politiker ljuger bara när kråkorna ser.”

Det uttrycket har sitt ursprung i stadens Sheriff, Morris. Han ryktas vara en med kråkfåglarna i staden, eller att han kan se genom deras ögon. Han är sheriff i dubbel mening. Han kommer ursprungligen från Amerikas vilda västern.

Morris går vart han vill och när han vill. Han är lagen och varken Agenterna eller Dominan verkar ha några större klagomål när han då och då tänker lite utanför lådan.

Han är en man av få ord, han föredrar att låta sina revolvrar sköta snacket, men han gillar att upplysa folk om att han existerar. Det är mer än en invigd som påstår att han har stått och väntat på dem när de kommer ut från sina bostäder i skymningen, bara för att gå därifrån när han har sett att du sett honom.

Andra viktiga vampyrer

Drömväktarna

Drömväktarna är en grupp vampyrer som har funnits i Gravhamn så länge någon kan minnas. Exakt vad de är, utöver vampyrer, är oklart, men de verkar ha stöd från Hovet att fortsätta sin verksamhet.

Varför de gör det de gör är också oklart, men deras verksamhet går ut på att ta hand om vampyrer som fallit i torpor, se till att deras skyddslingar hålls säkra, och när de vaknar så ger dem vampyrer tillräckligt med stöd för att anpassa sig till sin nya tillvaro i Sverige, vilket inkluderar att lära dem modern svenska och engelska. De tar inget betalt för detta, vad någon vet, och verkar inte ha något som helst intresse av vakna vampyrer mer än att de inte vill bli störda av dem.

Julia von Nassau

Regent över Chinatown
Harpya

Julia är en ancillae Daeva, och en fanatisk följare av Lancea Sanctum. Hon har under många decennier styrt domänet Chinatown. Det är en av de populäraste domänerna för unga vampyrer som inte kan komma åt något bättre, och Julia har utnyttjat det till fullo. Hon har beskrivits som grym av de som inte lyckats hamna på hennes goda sida.

Detta tills alldeles nyligen, då ryktet går att hon har försvunnit...


Innehåll Copyright © Masquerade Kalmar 2018. Alla Rättigheter reserverade

Vampire the Requiem © White Wolf Publishing - A Paradox Interactive AB company. All rights reserved.