Enkla regler

För dig som aldrig lajvat innan, är obekant med systemet, bara vill testa att gästlajva en gång, eller av annan anledning känner att de inte vill dyka ner i hela systemet på en gång så erbjuder Gravhamns spelledning ett system för att göra det lätt för folk att helt enkelt bara börja lajva med oss.

Steg ett är att kontakta spelledningen, antingen via Discord eller via vår mail gravhamn@mklajv.se. Gärna en bra bit innan lajvet; det är mycket enklare för oss att introducera en ny spelare med framförhållning än strax innan lajvet ska börja. Du måste få godkänt av oss för att få lajva med nybörjarreglerna, precis som vilken karaktär som helst.

Du kommer behöva ta fram en grundläggande bakgrund för din karaktär, antingen med hjälp av spelledningen eller med hjälp av en vän. Igen, kontakta oss! Vi finns här för att hjälpa till. Vi har färdiga karaktärer för både gästlajvare och nya spelare, om inspirationen tryter.

Du behöver inte sätta dig in i vårt regelsystem. Allt du behöver känna till är våra Metatekniker. Detta för att kunna förstå vad som händer, och för att kunna lajva tryggt och säkert.

Om du skulle bli utsatt för en Disciplin (vampyrernas magiska förmågor) eller något annat regelmoment så behöver du aldrig göra en utmaning. Fråga vad det skulle innebära, och sedan väljer du själv om du vill spela på det disciplinen ska göra. Missbruka inte detta då det är ett förtroende mellan dig och spelledningen.

Du måste också ha roligt. Ja, det är en regel. Om du bryter mot den kontakta en spelledare!


Innehåll Copyright © Masquerade Kalmar 2018. Alla Rättigheter reserverade

Vampire the Requiem © White Wolf Publishing - A Paradox Interactive AB company. All rights reserved.