Tyskland har i flera decennier varit delat i öst och väst. Generationer av människor har hållts isär av Amerikanska och Sovjetiska soldater. På den västra sidan förändras allt fortare än någon kunnat drömma, punk och anarki har gjort sitt intåg hand i hand med coca-cola. Samtidigt bekämpas varje tanke på förändring i den Tyska Demokratiska Staten DDR av den hemliga polisen Stasi.

Inte ett enda liv i Europa har varit oberört av kriget och det är inte annorlunda för de vampyrer som nu fått lära sig att de delar natten med människor som kan vara minst lika monstroösa som dem själva. Berlinmuren har betytt mer för deras liv än århundraden av politiska ränker. Gustav Bredeinstein som styrt med järnhand är nu fast på den östra sidan och har förlorat styret över halva sin stad till sitt egna childe, Wilhelm Waldburg. Kriget mellan dessa Ventrue är allt annat än kallt men liksom de kungar de är manuvrerar de skickligt sina spelpjäser tills de alla vet att de bara gör vad som är bäst för Camarillan.

Sammandrabbningarna som givit så många den slutgiltiga döden fick till slut Waldburg att sluta en pakt med sin skapares svurna fiender Tremere. En magisk osynlig mur restes längsmed den människorna skapat av betong och med detta har blodsmagikerna gjort passagen över till den andra sidan alltför riskabel då de besläktade i staden på magisk väg informeras när någon korsar gränsen.

Vid Checkpoint C där Amerikanska och Sovjetiska stridsvagnar står vända mot varandra på varsin sida av gatan finns övergången för de få invånare i Kreuzberg som får passera. Här finns också den enda vägen genom barriären som blodsmagikerna konstruerat där man kan passera utan att bli upptäckt, förutom av dem själva förstås. Från det chantry som inrättats tvärs övergatan från Charlie bevakar de ständigt denna väl bevarade hemlighet.

TBA

Beyond Charlie är ett lajv som utspelar sig i White Wolf's Vampire the Masquerade. Året är 1983 och platsen är Kreuzberg, Berlin. Vi spelar de Tremerer som har tagit sig till Berlin för att vara en del av det Chantry som just har öppnat där. Berlin är en farlig plats men den tusenåriga staden är full av magiska artefakter, mer eller mindre occulta mysterier och annan glömd kunskap som är så pass eftertraktade av blodsmagikerna att man är villiga att ta risken att utforska nu när den gamla fienden Bredeinsteins järnhand äntligen tycks tappa greppet.

Är du intresserad? Hoppa in i vår Discord eller skicka spelledningen ett mail via Charlie@mklajv.se.

Lajvet tillhör den Sverok-anslutna föreningen Masquerade Kalmar. Gilla och följ oss på Facebook!


Innehåll Copyright © Masquerade Kalmar 2018. Alla Rättigheter reserverade.

Alla referenser till företag eller dess produkter i dessa texter är inte menat att bestrida några varumärken eller upphovsrätt.

Beyond Charlie är ett utövande av den produkt White Wolf erbjuder.

Berlin By Night © White Wolf, inc 1993 All rights reserved

Vampire the Masquerade © White Wolf Publishing - A Paradox Interactive AB company. All rights reserved.